previewx

Chcesz poczuć się lepiej, schudnąć? Zaglądnij do Zupabaru:)

Większość z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, jak bardzo szkodzą nam produkty, które codziennie spożywamy. Kebab, frytki, oferty sieci fast food w których tłuszcz przelewa się litrami, a mięso z piersi kurczaka to tak naprawdę odpady połączone pod wpływem ciśnienia w jednolitą całość. Ich regularne spożywanie skutkuje podwyższonym ciśnieniem, zwiększonym poziomem cholesterolu, otyłością, atakami serca i nowotworami. Właściwe odżywianie jest gwarantem dobrego samopoczucia, zdrowia i zgrabnej sylwetki. Sposób żywienia wpływa w ogromnym stopniu na zdolność koncentracji i wydajność w pracy.

Zupa- idealny posiłek?

Idealnym posiłkiem wydaje się być zupa- lekka, warzywna , pełna cennych składników odżywczych i witamin. Jednak zupa zupie nie równa… Sklepowe półki uginają się od różnego rodzaju zup w proszku do gotowania lub instant, które wystarczy zalać wrzątkiem.

Kostka rosołowa-Twój największy wróg

Najbardziej popularne są jednak kostki rosołowe, których używanie deklaruje 85% konsumentów. Mimo że kostka rosołowa jest tak niewielka, jej skład powinien nas przerazić. Znajdziemy w niej przede wszystkim sól, konserwanty i składniki wzmacniające smak. Sól spożywana w nadmiernych ilościach może powodować problemy z krążeniem krwi i prowadzić do nadciśnienia tętniczego. Ponadto zatrzymuje ona wodę w organizmie przez co mamy wrażenie ociężałości naszego ciała. W dalszej kolejności w składzie znajdziemy substancje wzmacniające smak i zapach, między innymi glutaminian sodu (E 621). Jest to składnik silnie uzależniający,  jego nadmiar może doprowadzić do otyłości, migren, uderzeń ciepła, mdłości czy ucisku w klatce piersiowej. Następny składnik to guanylan disodowy (E 627), spożywany w nadmiarze może powodować bóle głowy i zaparcia. Powstaje w wyniku zasuszenia glonów morskich i ryb. W kostkach rosołowych znajdziemy także karmel amoniakalny (E150c), brązowy barwnik, którego lepiej unikać, ponieważ może wywoływać nadpobudliwość, powodować choroby żołądka, wątroby. Listę składników wzbogaca tłuszcz palmowy, będący źródłem szkodliwych nasyconych kwasów tłuszczowych, przyczyniających się do zwiększenia złego cholesterolu we krwi.

Tylko zdrowe, długo gotowane wywary

W Zupabarze zupki powstają tylko i wyłącznie na zdrowych warzywnych wywarach, wolnych od chemicznych polepszaczy. Najlepszym dowodem na to są informacje zwrotne, które otrzymujemy od naszych stałych klientów, którzy już po kilku tygodniach regularnego zaglądania w Nasze progi zauważyli u siebie poprawę samopoczucia, a także co dla wielu ważne spadek wagi. Ponadto tym efektom nie towarzyszą uczucie głodu czy zmuszanie się do jedzenia niesmacznych, jałowych potraw:)

0 comments on “Chcesz poczuć się lepiej, schudnąć? Zaglądnij do Zupabaru:)Add yours →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *